Armani Exchange

Armani Exhcange (A|X) er det etablerte motehuset Armanis ungdomsorienterte kategori som er designet for å appellere til urbane trendsettende ungdommer. A|X er Armanis storsatsing på å bringe motehusets sjel og stil videre til neste generasjons jet-settere og benytter både trendy samtidsdesign og elegante detaljer som en del av utseendet. Med sin ungdommelige ånd og fokus på fornyelse, har merket tidvis vært under medienes søkelys for sine kontroversielle og provoserende reklamekampanjer. Ved siden av solbriller satser A|X stort på hverdagsklær, armbåndsur og sportsutstyr til unge menn og kvinner.

Boe & Sunde tilbyr et stort utvalg solbriller fra Armani Exchange, i ulike priskategorier og i ulike stiler. Med solbriller fra Armani Exchange kan du som kunde velge mellom en rekke moderne innfatninger med de originale Armani-glassene – til en hyggelig pris.

Historikk

A|X Armani Exchange ble lansert i 1991 i USA, med flaggskipbutikken i SoHo-distriktet på Manhattan. Merket ble «født» da moteskaperen Giorgio Armani lot seg inspirere av New Yorks pulserende «street-chic» kultur og innovative musikk-miljø. A|X er et lettere tilgjengelig merke enn «storebroren» Armanis haute-couture designplagg, noe som både reflekteres i design og prislappen.

Det var et samarbeid mellom Giorgio Armani og det singaporske selskapet Como Holdings (som eies av den mektige forretningskvinnen Ong Beng Seng) i 1994 som virkelig fyrte opp under produksjonen og distribusjonen av A|X. Takket være Como Holdings ble Armani Exchange distribuert i USA, Canada, Sentral- og Sør-Amerika og Asia. I 2005 etablerte Armani fellesforetaket Presidio Holdings Ltd, sammen med Como Holdings, for å videreutvikle merkevaren. I starten eide Armani kun 25% av fellesforetaket, mens de resterende 75% var eid av Como. Det eneste det italienske motehuset hadde å gjøre med merket var å tillate bruk av merket «Armani». Innen 2008 hadde Giorgio Armani ervervet ytteligere 25% av andelen og i 2014 tok Armani fullt eierskap av merket med 100% av markedsandelen. Per i dag har A|X over 270 butikker spredt over 31 ulike land og over 3000 ansatte.

Giorgio Armani

Giorgio Armani (født 11 juli 1934) er en italiensk moteskaper som er særlig kjent for sine rene linjer og elegante herreklær. Armani ble født i den lille nord-italienske byen Piacenza, og planla opprinnelig å vie karrieren sin til medisin. Han startet medisinstudiene ved Università degli Studi di Milano, men etter tre år avbrøt han studiene for å bli med i den italienske hæren. På grunn av sin medisinske bakgrunn ble han utplassert i militærsykehuset i Verona, hvor han ble introdusert til høykultur, teater og opera, i amfiteateret Arena.

I 1957, da han var ferdig i militærtjenesten bosatte den fremdeles unge Giorgio Armani seg i Milano, hvor han ble ansatt som vinduspynter i varehuset La Rinascente. Han fortsatte den begynnende mote-karrieren som selger i herreavdelingen, og oppnådde verdifull erfaring innen markedsføring av moteplagg.

På midten av 60–tallet tok Armani steget over til klesdesign, for selskapet Nino Cerruti. Han ble raskt anerkjent som en talentfull skredder og visjonær, og det påfølgende tiåret fortsatte han arbeidet sitt for Cerutti samtidig som han frilanset for ti ulike produsenter til samme tid. Mot slutten av 60–tallet møtte Armani en teknisk tegner ved navn Sergio Galeotti, som i 1973 overtalte ham til å åpne et eget designstudio i Milano. Deretter tok designkarrieren til Armani av, og han arbeidet som frilanser for et stort antall motehus, inkludert Allegri, Bagutta, Hilton, Sicons, Gibò, Montedoro og Tendresse.

Erfaringen som internasjonalt anerkjent designer forberedte Armani til å endelig utvikle sin egen stil og merkevare. Den 24. Juli, 1975, grunnla han Giorgio Armani S. p. A. i Milano, sammen med Galeotti, og siden har han rukket å bli en av verdens mest anerkjente designere innen haute couture og Prêt-à-porter.

Privacy Policy