Persol

Persol er et italiensk luksusmerke innen solbriller og andre brilletyper. Det er et av verdens eldste selskaper innen «eyewear» og eies i dag av Luxottica-gruppen. Navnet «Person» kommer av «per il sole», som betyr «for sola». Selskapet ble etablert allerede i 1917 av Giuseppe Ratti, opprinnelig for å levere briller og lignende produkter til piloter og sports-sjåfører. I dag er merket kjent for sine holdbare sports-solbriller og en rekke klassiske solbrille-designer som har sin opprinnelse på 50– og 60–tallet. Persols varemerke er sølvpilen (som ofte refereres til som «the Supreme Arrow»), et symbol man finner på flere av brillene.

Persols briller er preget av en tidløs og elegant italiensk sjarm, og passer bra for både stilsikre kvinner og menn som ønsker god beskyttelse mot solstrålene uten å se ut som om en er klar for slalombakken. Hos Boe & Sunde finner du et stort utvalg briller fra Persol, tilpasset enhver lommebok og smak.

Historikk

Eventyret til Persol startet allerede i 1917, da fotograf og eier av en optikerbutikk, Giuseppe Ratti, bestemte seg for å utvide tilbudet sitt. I en liten bygård i Via Caboto i Torino, nord i Italia, begynte han å lage teknisk avanserte brilleglass, designet med tanke på sikkerheten til piloter og sports-sjåfører som hadde behov for komfort, beskyttelse og optimalt syn.

Dermed ble Protector-brillene «født», med runde linser med gummikant, festet til hodet med en strikk. De ble raskt brukt av det italienske militæret og av internasjonale luftstyrker, inklusive de amerikanske. På 20–tallet den berømte gulbrune Persol-linsen utviklet av krystaller laget av silika. Linsen kunne enkelt masseproduseres og garanterte ekstremt god beskyttelse fra solas skadelige stråler.

På 30–tallet ble Meflecto-systemet introdusert. Dette var verdens første brilletype med fjærhengsler på armene. Systemet ble patentert av Ratti og er den dag i dag et karakteristisk trekk for Persol-briller. Fleksibiliteten som oppnås med Meflecto-systemet gjør at Persol-brillene gir absolutt komfort og tilpasser seg til ethvert ansikt.

I løpet av dette tiåret blir også sølvpilen «født», Persols lett gjenkjennelige symbol, inspirert av oldtidens krigersverd. Denne innovasjonen ble øyeblikkelig tatt patent på i ulike land, og flere versjoner av pilen ble utviklet før den ene «Supreme Arrow» ble standardisert. Pilen er både funksjonell og dekorativt, og førte til at Persol både ble utsatt for internasjonal anerkjennelse (og kopiering).

I 1957 ble Model 649 spesielt utviklet til trikkesjåfører i Torino, som hadde behov for store briller til å beskytte dem mot støvet. Det spesielle designet gjorde «trikkemodellen» til en oppsiktsvekkende brille, som i 1961 ble brukt av skuespillerlegenden Marcello Mastroianni i filmen «Skilsmisse på italiensk vis».

Mot midten av 60–tallet var Persol blitt et symbol på italiensk industristolthet, og produksjonen ble utvidet til å inkludere beskyttelsesbriller for sveising og andre yrker. Persol ble raskt et høyteknologisk merke, med over 35 internasjonale patenter innen industribriller. Rundt dette tidspunktet fikk også USA opp øynene for dette italienske merket, og bestilte inn briller til NASA utstyrte filmstjerner som Greta Garbo og Steve McQueen med de like kjente runde brilleglassene.

På 80–tallet fikk Persol betydelig internasjonal oppmerksomhet for sine teknologiske innovasjoner og omsorg for hvert av produktene sine. I løpet av dette tiåret ble brillene testet ut i ulike ekstreme forhold og eksperimentering med bruk av innovative materialer fant sted. I Sibir, 75 grader nord og i 65 minusgrader, ble russiske astronauter kastet ut i fallskjerm, utstyrt med Persol-briller med polariserte linser. Tidlig på 90–tallet fikk Persol-brillene teste seg i Himalaya-fjellene, 8.2 km over havet, og bestod testen med glans. Kvaliteten på Persol-briller var ikke til å tvile på!

I 1994 var Petrol tilgjengelig i over 40 ulike land og hadde 3 500 butikker i Italia og 12 000 spredd over resten av verden. Takket være prominente figurer innen sport og filmverden, som fotballspilleren Alessandro Del Piero og skuespillerinnen Maria Grazia Cucinotta, beholdt Petrol sitt renomme som et stilsikkert og trendy brillemerke, med en eksklusiv «chic»-faktor på høyde med Prada, Rolex og Armani.

Persol fortsetter å vokse og utvikle seg som en tidløs brille med en uslåelig italiensk eleganse og originalitet.

Privacy Policy