Ralph Lauren

Ralph Lauren Corporation er et amerikansk moteselskap kjent for sine klesplagg og motetilbehør, samt markedsføring og distribusjon av førsteklasses livsstilprodukter til hus og hjem, samt tilbehør og dufter.

Selskapets merkenavn inkluderer Polo Ralph Lauren, Lauren Ralph Lauren, Ralph Lauren Collection, Double RL, Ralph Lauren Childrenswear, Denim & Supply Ralph Lauren, Chaps og Club Monaco, og er et av verdens mest kjente forbrukermerker.

Selskapet ble opprettet av den amerikanske designeren Ralph Lauren i 1967 og er i dag børsnotert med hovedkvarter i New York City. Et av de mest populære tilbehørene som tilbys av merket er solbrillene, som finnes i en rekke ulike utgaver og priskategorier. Alle Ralph Lauren solbriller bærer preg av motehusets klassiske «preppy» stil, som i seg selv er lett gjenkjennelig. Velg og vrak mellom et stort utvalg Ralph Lauren solbriller hos Boe & Sunde. Her finner du den brillen som både passer til deg og lommeboken din!

Historikk

The Ralph Lauren Corporation startet i 1967 av den unge designeren Ralph Lauren, som i starten utelukkende fokuserte på slips. Med en sterk interesser for sport, kalte han sin første kolleksjon, som ble lansert i 1968, for «Polo». Han arbeider i et lite studio i Empire State Building og leverer slipsene til varehusene og butikkene på egen hånd. Etterspørselen vokser og Lauren utvider sortimentet sitt til å inkludere en herrekolleksjon med skjorter.

Den unge Lauren oppnår raskt suksess med sin unike, sporty og elegante kolleksjon, og i 1969  selger det legendariske Manhatten-varehuset Bloomingdale’s utelukkende herreklær fra Ralph Lauren. Dette er første gang Bloomingdale’s noensinne har gitt én enkelt designer en egen butikk. I 1971 tar designeren fatt på damemoten, go introduserer en kolleksjon dameskjorter. Samtidig utvikler han logoen som skal bli synonym med Ralph Lauren merket: polospilleren, som først opptrer på mansjetten. Neste år lanseres den komplette damekolleksjonen.

I 1971 fokuserer Lauren også på vestkysten, og åpner en Ralph Lauren butikk på Rodeo Drive i Beverly Hills, California. I 1977 introduserer motehuset sin signatur Polo-skjorte i ulike farger og med polospiller-logoen på brystet. Skjorten blir raskt emblematisk for datidens forkjærlighet for «the preppy look», og blir øyeblikkelig en tidløs klassiker.

Ralph Lauren skjønner raskt hvordan han kan benytte seg av filmstjerner i markedsføring av merket sitt, og designer klær for alle de mannlige rollene i 1974-versjonen av The Great Gatsby. I Oscar-vinneren Annie Hall fra 1977 ikler Diane Keaton og Woody Allen seg også i Laurens designklær, hvorav førstnevntes antrekk nesten har blitt like ikonisk som filmen selv.

På slutten av 70–tallet utvikles også Ralph Lauren parfymer, først for kvinner og deretter for menn, og på starten av 80–tallet åpnes den første europeiske butikken i London. Mot slutten av 90–tallet gjør Lauren sin debut i restaurantbransjen, og åpner sin første RL-restaurant like ved den største Ralph Lauren-butikken sin i New York. Siden skal to ytterligere restauranter følge, «Ralph’s» i Paris og «The Polo Bar» i New York.

Per i dag fortsetter Ralph Lauren konsernet å vokse, og i 2000 lanserte selskapet sin egen nettbutikk.

Ralph Lauren

Ralph Lauren (født 14. oktober 1939) er en amerikansk motedesigner, filantrop og næringslivsleder, best kjent for sitt eget motekonsern med samme navn. Han er født og oppvokst i The Bronx i New York i en familie av askenasiske jøder som hadde innvandret til USA fra Hviterussland.

Som ung ble Lauren raskt interessert i sport, og var en aktiv basketball og baseball-spiller. Idolene hans var legendariske baseballspillere som Joe DiMaggio, men også filmstjerner som Cary Grant og politikere som John F. Kennedy. Lauren studerte Business ved City University of New York men avbrøt studiene etter to år. Han startet motekarrieren sin som slipsselger for Beau Brummell før han overtalte selskapets administrerende direktør til å la ham få utvikle sin egen kolleksjon. Ralph Lauren er gift med psykoterapeuten og forfattere Ricky Ann Low-Bear. Sammen har de tre barn, en stor samling klassiske biler og en syv hektars storferanch i Colorado.

Privacy Policy