Slik kjøper du briller med styrke på nett

De siste 15 årene har virkelig blitt netthandelen sin gullalder, og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å snu med det første. Alt fra sko og klær til take-away middag og dagligvarer kan nå kjøpes ved hjelp av et tastetrykk. Med gode guider, hjelp fra en online ekspert (eller en ekspert-bot) kan personlig tilpassede varer som sminke og hudkremer også bestilles på nett, og produkter en tidligere så seg nødt til å oppsøke en spesialist for å få hjelp med kan en nå få den hjelpen en trenger til å velge riktig vare. Det betyr at optiske innretninger som briller og kontaktlinser nå kan bestilles uten at en behøver å forlate huset.

Det er helt klart en rekke fordeler med å bestille produkter på nett. En nettbutikk, som i virkeligheten er et stort lager et sted i ingenmannsland, kan holde betydelig flere typer briller enn optikeren på hjørnet. Kunder kan dermed glede seg over et bedre utvalg av briller, uten å være redd for at lageret går tomt. Dessuten vil det ofte lønne seg å bestille briller på nett. Sterk online konkurranse og hyppige salg hos de fleste nettbutikker gjør at det som regel er rimeligere å handle på nett enn hos en optiker.

Tross alle fordelene må man likevel regne med en rekke fallgruver en kan havne i når en kjøper på nett. Dette dreier seg ikke utelukkende om briller, og alle netthandlere bør holde hodet kaldt og være i stand til å skille mellom seriøse og useriøse aktører før de oppgir VISA-kortinformasjonen sin og klikker «betal». Derfor må dagens nettbaserte forbrukersamfunn være obs på en rekke problemer en kan møte på når en velger å kjøpe briller eller kontaktlinser fra en nettbutikk. For å gjøre netthandelen enklere og tryggere for bebrillede kunder, har vi satt sammen en enkel guide om de fallgruvene du bør være obs på når du kjøper briller på nett.

Dette må du tenke på når du bestiller briller på nett

  • Pass på at du allerede vet hvilken styrke på brilleglassene du behøver. En nettbasert handel kan aldri erstatte en optiker, og det er ikke mulig å teste styrken sin på nett, eller sjekke om du har skjeve hornhinner eller eventuelle øyeproblemer som krever medisinsk hjelp. Om du har brukt briller i flere år, og vet akkurat hvilken styrke du behøver, kan du uten videre problemer bestille ditt neste par på nett, men om du er usikker anbefaler vi at du oppsøker en optiker og sjekker synet ditt før du bestiller brillen.
  • Komfort er viktig, særlig hvis du er en person som er avhengig av å bruke briller hver eneste dag. Derfor bør du tenke på brillens størrelse. Hvis innfatningen er for stor kan de lett «skli» nedover nesen din. Dette kan både være ubehagelig og gi deg hodepine, siden du ikke ser ut gjennom linsens optiske sentrum. På den andre siden kan briller som er for små også gi ubehag, siden de kan stramme rundt hodet og gi deg røde merker på nesen. Det kan derfor være lurt å ta utgangspunkt i størrelsen på brillene du allerede har, og er fornøyd med, før du velger ut et nytt par. De aller fleste nettbutikker har informasjon om brillens mål, så ved hjelp av et målebånd og ditt detaljorienterte blikk er det en relativt enkel sak å finne en brille som passer hodeformen din.
  • Brillene du ser i nettbutikken ser ikke ut som dem du mottar i posten. Det er ganske enkelt fordi brillene på bildene ikke har glass med styrke i. Når du mottar brillen med glass som er justert til din styrke kan de se annerledes ut enn på bildene, fordi glass med styrke er tykkere enn glass uten styrke. I disse dager kan de fleste glass slipes relativt tynne, men om du har en veldig høy eller lav styrke risikerer du at glassene «stikker litt ut» fra brilleinnfatningene. Dette er mer tydelig jo tynnere innfatninger du velger. Om du er i tvil om dette kan det være lurt å ta en telefon eller chatte med en kundeveileder i nettbutikken før du bestiller.
Privacy Policy